seo pagina url: tvl Lezing over Middeleeuwse medemensen - Nieuws - Historische Kring Bommelerwaard
  •  

Lezing over Middeleeuwse medemensen

Op maandag 21 oktober 2024 organiseert de de HKB in samenwerking met Geldersch Landschap en Kasteelen een lezing in de Ridderzaal van Kasteel Ammersoyen over de 'Middeleeuwse medemens'.
Hiervoor is Nathan Kleij uitgenodigd. Als historicus en docent middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam richt hij zich in zijn onderzoek vooral op de sociale geschiedenis van de laatmiddeleeuwse stad.                           
Hij vormde samen met Jonas Roelens de redactie van het boek "Middeleeuwse medemensen". Hiervoor nodigde ze tien jonge experts uit België en Nederland uit om de clichés over de middeleeuwen te ontkrachten.
Waren de middeleeuwen wel zo primitief, barbaars en mensonterend als gedacht wordt? Waar komen de hardnekkige denkbeelden vandaan?
Via verrassende resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek maakt u in de lezing kennis met de echte middeleeuwse mensen.
Middeleeuwers hebben meer gemeen met ons dan je zult denken, want de Lage Landen werden bevolkt door mondige burgers, kritische geesten, vrijgevochten vrouwen en wereldse reizigers die hun wereld zo logisch en goed mogelijk organiseerden.
Voor leden van de Historische kring is de lezing gratis. Er moeten wel tickets besteld worden via de website van GLK. Gebruik hiervoor deze link 
https://tickets.glk.nl/evenement/#/tickets/ticket?event=241021A4

Het boek "Middeleeuwse medemensen" is op deze avond te koop bij de spreker.

Locatie : Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1 te Ammerzoden
Datum : maandag 21 oktober 2024
Aanvang : 19.30 uur
Lezing over Middeleeuwse medemensen